Over ons

David’s imkerij wordt gerund door David en Christine Damminga. David heeft altijd al interesse in alles wat bloeit en zoemt gehad en dat is na zijn studie Bos- en Natuurbeheer aan de universiteit van Wageningen alleen maar meer geworden. Toch heeft het nog een aantal jaar geduurd voordat David zijn eerste bijenkast had. In 2015 heeft hij de imkercursus bij het Het Honingmagazijn in Epe gevolgd. Sindsdien is hij verslingerd aan het bijenhouden. Al snel volgde de cursus koninginnenteelt en groeide het aantal bijenvolken. Wat begon in 2015 met 1 bijenkast is nu uitgegroeid tot meer dan een serieuze hobby met totaal 50 bijenvolken en een webshop Buckfast Teler voor de verkoop van hoogwaardige bijen koninginnen.

3E1A1061 (Custom)

Christine’s passie ligt vooral in de vormgeving en de smaakbeleving van pure natuurproducten. Die liefde voor al die pure en rijke natuursmaken is ontstaan door de eigen moestuin van David en Christine. Toen David begon met imkeren en met zelf geslingerde honing thuiskwam, waren zij meteen onder de indruk van de heerlijke smaak. Elke honing smaakt weer net even anders en zo puur, echt een genot. Al snel verkocht Christine de honing aan huis, maakte ze foto’s van de bijen en het imkeren.

Inmiddels runt Christine de hele verkoop van de honing van David’s imkerij. Van potten afvullen, etiketteren, promoten op Instagram en Facebook, pakketten opsturen en klaarmaken, de administratie etc. Daarnaast spreekt ze ook vloeiend haar talen en onderhoudt ze contacten met imkers uit de andere landen waar wij de honing vandaan halen. Inmiddels helpen hun 4 kinderen ook een handje mee, de een bij het imkeren, de ander met afvullen of inpakken, en zo is David’s imkerij een echte familieonderneming!